fbpx

Welkom - Wilkommen - Welcome

Carillon Festival 2018

Carillon Festival 2018

tijd 10:00

9 juni 2018

Het Carillon Festival Veere is dit jaar op zaterdag 9 juni. De hele dag klinken door de stad de gezellige klokken van de stadhuisbeiaard en zijn er verrassende optredens onder de toren.
 
Op de markt speelt Lydia Zwart in een kennismaking met het zwaarste instrument ter wereld. Ze brengt haar eigen beiaardklavier (mobiele carillon) mee. Ze geeft uitleg over het carillon en iedereen kan de beiaardier eens van dichtbij aan het werk zien zonder een lastige klokkentoren te beklimmen. Mis vooral de leuke voorstelling van Lydia Zwart met haar handpoppen over Matthias van den Gheyn niet!
 
We organiseren deze dag speciale rondleidingen naar de speeltrommel van het carillon. Deze trommel staat op de zolder van het stadhuis. Hier kunt u van dichtbij het mechanisme zien dat elk half en heel uur voor een vrolijk klokkenspel zorgt.
 
In de tuin van Markt 7 wordt een prachtige luistertuin ingericht. Hier kunt u om 10:30u genieten van een concert door stadsbeiaardier David van der Vlies als opening van het Open Tuinenweekend Veere.