Welkom - Wilkommen - Welcome

Carillonconcert David van der Vlies

Carillonconcert David van der Vlies

tijd 19:00

5 september 2020

In Veere klinkt op zaterdag 5 september een zomerconcert op het Veerse carillon. Van 19 tot 20 uur speelt stadbeiaardier David van der Vlies

verschillende stukken van o.a. Haydn en Mozart.
Op het programma staan o.a. twee grotere composities van componisten die vanaf de bouwtijd van dit Veerse carillon hun muziek schreven, echter wel voor totaal andere instrumenten. Een pianosonate van J. Haydn die ook fantastisch op het carillon klinkt. Haydn componeerde dit werk rond 1775. En het tweede deel uit de ‘Praagse’ Symphony van W.A. Mozart op het programma. Dit werk schreef Mozart in 1786. 

Programma Carillonconcert

volgt nog

Over David van der Vlies

Stadsbeiaardier David van der Vlies woont in Dordrecht en is geboren in Ridderkerk in 1977. Hij volgde daar vanaf jonge leeftijd orgellessen aan de muziekschool. Hij studeerde hoofdvak orgel en kerkmuziek met als bijvakken piano en zang aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde daar achtereenvolgens het diploma Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort studeerde hij bij Arie Abbenes, Jacques Maassen en Henk Verhoef en behaalde hiervoor zijn Master-diploma voor beiaardier. Als organist en choir director is hij verbonden aan de St. Mary’s Church te Rotterdam. Hiermee bespeelt hij het Engelse orgel van de orgelbouwer Harrison & Harrison uit 1920. David is muziekdocent bij Cultuurcentrum Tobe in Dordrecht en Ridderkerk en geeft orgel-, keyboard- en pianoles. Vanaf 2012 is hij stadsbeiaardier van Veere en hiermee de vaste bespeler van dit fraaie historische Van den Gheyn-carillon uit 1735. Verder is hij actief als 2e beiaardier in de gemeente Spijkenisse en als vaste vervanger van de stadsbeiaardiers in Rotterdam.