Welkom - Welcome - Wilkommen

Alma-avond over Etty Hillesum

Munster Prof_Smelik 7 maart 2013Op de tweede Alma-avond van dit seizoen, op 16 februari, geeft prof. dr. Klaas Smelik de lezing die vorig jaar niet door kon gaan. Hij spreekt over Etty Hillesum, de schrijfster die in 1914 te Middelburg werd geboren en in 1943 in Auschwitz werd vermoord. Zij bracht haar jeugd grotendeels door in Deventer en zij studeerde in het begin van de oorlog in Amsterdam. Terwijl haar in de oorlog door de bezetter allerlei beperkingen en verboden werden opgelegd, legde zij haar ervaringen en haar reflecties daarop vast in haar dagboek en brieven. Bij haar vertrek naar kamp Westerbork heeft zij bepaald dat dit dagboek, voor het geval dat zij de oorlog niet zou overleven, nagelaten zou worden aan de auteur Klaas Smelik, met wie zij bevriend was.

De lezing begint om 20.00 uur in de beeldenzaal van de Schotse Huizen, Kaai 25 te Veere, na afloop is er een hapje en een drankje. De toegangsprijs bedraagt € 10,00.

De avond zal muzikaal worden opgeluisterd door het duo Mozaiek, bestaande uit de violiste Marieke Brokamp en de accordeoniste Annemarie Simons. U kunt zich opgeven bij Harry Buiter, telefoonnummer 0118 506 025 of per e-mail: hbuiter@zeelandnet.nl.

Voorafgaand aan de lezing kunt u deelnemen aan het Veers’ menu in de Peperboom, Kapellestraat 11, aanvang 18.00 uur. U kunt zich tot en met dinsdag 14 februari hiervoor opgeven bij het restaurant, telefoonnummer 0118 501 307 of per e-mail: info@peperboom.nl. De kosten voor het Veers’ menu zijn € 20,00.