fbpx

Welkom - Wilkommen - Welcome

Museumwinkel

Onze winkel is geopend tijdens reguliere openingstijden van het museum. Wilt u alleen even rondkijken of iets kopen? Dat kan, de winkel is gratis te bezoeken. U vindt bij ons bijzondere geschenken zoals sieraden, handwerkpakketten en ons Zeeuwse tartan. Verder hebben volop boeken en bijzondere ansichtkaarten van het museum. Wilt u iets uit onze winkel bestellen? Dat kan. Stuur een e-mail met uw wensen naar museum@museumveere.nl. U kunt de producten afhalen in de winkel, of we sturen ze naar u op. U betaalt dan ook de verzendkosten.

Boeken en kaarten

In onze winkel vindt u een collectie boeken over het Stadhuis en de Schotse huizen en over historisch en hedendaags Veere en Zeeland in het algemeen. We verkopen ansichtkaarten, natuurlijk van Veere en omgeving maar we hebben ook speciale kaarten van schilderijen van onze wisseltentoonstellingen.

Museumsjaal

IMG_1125Speciaal voor Museum Veere heeft Tieconcepts (www.tieconcepts.nl) een prachtige sjaal gemaakt met een afdruk van het schilderij Appelbloesem van Louis Heymans. De sjaal van polyester chiffon is 90 x 90 centimeter. Een stijlvolle herinnering aan onze expositie!
Prijs: 24,95 euro

 

Veerse tartan

tartanEen tartan is een geruite wollen stof waar de Schotse kilt van wordt gemaakt. Oorspronkelijk liet iedere Schotse ‘clan’ (vrij vertaald: familietak) een eigen ruitpatroon ontwerpen. Veere heeft geen clan-tartan, maar een district-tartan, omdat het hier een gebied betreft en geen familie. De Veerse District Tartan is geweven in de kleuren van het Huis van Borsele,de eerste edelen van Zeeland, bekend als ‘De Heren en Vrouwen van Veere’. Dit zijn ook de kleuren van de stad Veere geworden, onder meer toegepast in het schilderwerk van gemeentelijke gebouwen. De andere kleuren zijn terug te vinden in het huidige logo van de Gemeente Veere. Zij verwijzen naar typerende aspecten van het Walcherse landschap: geel voor het koren en de stranden, groen voor de weilanden en bossen, blauw voor de zee en de lucht. De ‘Veere District Tartan’ is ontworpen door Dorothée Sybenga, textielkunstenares, in samenwerking met de firma Strathmore in Schotland. De Tartan Society heeft de tartan formeel als Veere District Tartan® gerigistreerd. In onze museumwinkel zijn stropdassen en sjaals van deze stof verkrijgbaar. Andere produkten of stof per meter zijn op aanvraag te bestellen.

Exclusieve borduurpatronen

IMG_0002 kopie

Vergroting merklapje

IMG_0001 4[3] Speciaal voor Museum Veere heeft Sylvia van Dam Merrett brei- en borduurpatronen ontworpen met Zeeuwse motieven. Er zijn kant-en-klare handwerkpakketten te koop, waaronder een handwerktasje, een speldenkussen en een Biedermeier merklapje.

Wilt u begeleiding bij het maken van deze handwerkpakketten? U bent iedere dinsdag welkom in ons handwerkcafé.

Zlife Cosmetics

lippenbalsemZlife Cosmetics uit Domburg is een innovatief cosmeticabedrijf dat werkt met pure Zeeuwse grondstoffen, zoals lamsoren en zeekraal, mosselschelpen, oester-DNA, herderstasjes en akkerpaardenstaart. In onze winkel verkopen we de Zeeuwse Zoen (lippenbalsem), zeep en een verwenpakket met zeewiercrème, een Zeeuws kleimasker en een mosselscrub van dit merk.