Deze kerstvakantie: Museum Veere elke dag open (muv 1 januari)

Carillon Festival 2018

Carillon Festival 2018

tijd 10:00

9 juni 2018

Het Carillon Festival Veere is dit jaar op zaterdag 9 juni. De hele dag klinken door de stad de gezellige klokken van de stadhuisbeiaard en zijn er verrassende optredens onder de toren.

Op de markt speelt bijvoorbeeld Lydia Zwart in een kennismaking met het zwaarste instrument ter wereld. Ze brengt haar eigen beiaardklavier mee. Ze geeft uitleg over het klavier en iedereen kan de beiaardier eens van dichtbij aan het werk zien zonder een lastige klokkentoren te beklimmen. Ze speelt samen met stadsbeiaardier David van der Vlies het sprookje Vrouw Holle waarin de toren van het Stadhuis een nieuwe rol speelt.

We organiseren deze dag speciale rondleidingen naar de speeltrommel van het carillon. Deze trommel staat op de zolder van het stadhuis. Hier kunt u van dichtbij het mechanisme zien dat elk half en heel uur voor een vrolijk klokkenspel zorgt.

Omdat het dit weekend Open Tuinen Veere is, wordt er in de tuin van Stadhuis 1 een prachtige  luistertuin ingericht. In de weelderige concertzaal kunt u genieten van de muziek. De verrichtingen van de stadsbeiaardier kunt u volgen via een live videoverbinding. In deze tuin zal Lydia Zwart onder andere een voorstelling geven waarbij kinderen en natuurlijk ook volwassenen samen met een aantal mooie handpoppen een lied met de beiaard leren.