Tentoonstelling Het Dijkhuis nu te zien!

Beiaardfestival

Beiaardfestival

Veere

tijd 10:00

10 juni 2017

 

Het Beiaardfestival Veere is dit jaar op zaterdag 10 juni. De hele dag klinken door de stad de gezellige klokken van de stadhuisbeiaard en zijn er verrassende optredens onder de toren.

Op de markt speelt bijvoorbeeld Lydia Zwart in een kennismaking met het zwaarste instrument ter wereld. Ze brengt haar eigen beiaardklavier mee. Ze geeft uitleg over het klavier en iedereen kan de beiaardier eens van dichtbij aan het werk zien zonder een lastige klokkentoren te beklimmen. Ze speelt samen met stadsbeiaardier David van der Vlies het sprookje Rapunzel waarin de toren van het Stadhuis een nieuwe rol speelt.

We organiseren deze dag speciale rondleidingen naar de speeltrommel van het carillon. Deze trommel staat op de zolder van het stadhuis. Hier kunt u van dichtbij het mechanisme zien dat elk half en heel uur voor een vrolijk klokkenspel zorgt.

Omdat het dit weekend Open Tuinen Veere is, wordt er bij één van de deelnemers een luistertuin ingericht. In de weelderige concertzaal kunt u genieten van de muziek. De verrichtingen van de stadsbeiaardier kunt u volgen via een live videoverbinding. In deze tuin zal Lydia Zwart onder andere een voorstelling geven waarbij kinderen en natuurlijk ook volwassenen samen met een aantal mooie handpoppen een lied met de beiaard leren.

Er staat nog meer te gebeuren rond het festival, voor jong en oud. Het complete programma is nog in de maak en wordt begin mei hier gepubliceerd.